nieuws

Politie heeft overvallers van tankstation in Glanerbrug al te pakken

Overval op tankstation in Glanerbrug
Overval op tankstation in Glanerbrug
Een man en een vrouw uit Hengelo zijn aangehouden op verdenking van een gewapende overval afgelopen maandagavond op een tankstation aan de Kerkstraat in Glanerbrug.
Bij de overval zou een schot zijn gelost. Niemand raakte gewond. Op het moment van de overval waren twee medewerkers in de shop aanwezig. Even voor 18.00 uur kwam een gewapende man de shop van het tankstation binnen. De overvaller dwong de medewerker onder bedreiging van een vuurwapen tot afgifte van een onbekend geldbedrag. Na de overval vluchtte de man in een gereedstaande auto, die werd bestuurd door een vrouw.

Overvallers vluchten naar Gronau

De auto reed in de richting van Gronau. Onderweg, in Glane, probeerde het tweetal onder bedreiging van een vuurwapen de auto van een voorbijganger in het bezit te krijgen. Dit mislukte. Vervolgens reed het tweetal door naar Gronau, waar ze hun auto achterlieten. In Gronau dwongen ze een man, wederom onder bedreiging van een vuurwapen, hen naar het treinstation te brengen.
De politie is direct in samenwerking met de politie in Duitsland een onderzoek gestart. Rond 21.30 uur werd in Hengelo, een 30-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. Niet veel later kon eveneens een 41-jarige man uit Hengelo worden aangehouden voor betrokkenheid. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. De politie vermoedt dat er een derde dader bij de overval betrokken is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.