nieuws

Onverwacht grote steun voor omstreden bezuiniging N340

Het CDA, de ChristenUnie en de SGP hebben woensdagavond vriend en vijand verrast. Ze stemden vóór de omstreden bezuiniging op de N340 waardoor de motie Statenbreed is aangenomen.
De Christelijke coalitiepartijen waren de afgelopen weken woedend op de VVD omdat die partij al in december besloot de bezuiniging van 100 miljoen euro te steunen. Er dreigde zelfs een breuk in de coalitie. Toch stemden alle partijen woensdagavond in met een motie voor aanpassing van de plannen. Er was maar één Statenlid dat tegen heeft gestemd. Het is onbekend van welke partij dat Statenlid is.

Onbegrijpelijk maar toch voor

Statenlid Marjan van der Bent van de ChristenUnie hield vlak voor de stemming nog een emotioneel betoog. Ze noemde de beslissing van de VVD om in december in te stemmen met de bezuiniging “onbegrijpelijk.” Het is volgens Van der Bent niet uit te leggen dat een al genomen besluit weer terug wordt gedraaid. Toch stemde ook zij vandaag alsnog vóór de motie.
Laura Antuma van het CDA verklaarde de ommezwaai van haar partij na afloop als volgt: “Inmiddels ligt er een motie die meer ruimte biedt.” Ze sprak de hoop uit er in de toekomst misschien toch nog meer geld naar de weg kan als dat nodig blijkt te zijn. Die hoop werd door de oppositie meteen de grond in geboord omdat de afgesproken 160 miljoen die nu nog overblijft het maximum bedrag is.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.