nieuws

Drukwerkdeal.nl uit Deventer overgenomen door Vistaprint

Drukwerkdeal in Deventer
Drukwerkdeal in Deventer
Drukwerkdeal.nl uit Deventer is overgenomen door concurrent Vistaprint.
Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Met de overname is tientallen miljoenen euro's gemoeid. Drukwerkdeal.nl begon amper tien jaar geleden op een zolder in Rijssen en zit sinds 2007 in Deventer. Eigenaar Marco Aarnink is dolblij met de overname: "We zijn er ontzettend trots op dat de wereldwijde marktleider ons heeft weten te vinden."

Van studentenbedrijfje naar miljoenenbedrijf

Marco Aarnink begon in zijn studententijd met Drukwerkdeal.nl. Dat deed hij in 2005 samen met Gert-Jan Voortman maar die stapte twee jaar geleden uit het bedrijf. De twee waren in eerste instantie de enige werknemers. Nu werken er 175 mensen voor de People & Print Group. Vistaprint uit Venlo werkt wereldwijd en heeft 4600 mensen in dienst.
Marco Aarnink zegt tegen RTV Oost dat hij niet bang is dat zijn bedrijf wordt opgeslokt door de multinational. "We blijven gewoon ons ding doen en mogen onder onze eigen vlag verder." De overname levert Aarnink in eerste instantie zo'n 24 miljoen euro op. Dat bedrag kan in de toekomst nog hoger worden als het bedrijf goed blijft presteren.

Overname was in halfjaar rond

De overname van de People & Print Group door Vistaprint was relatief snel beklonken. Volgens Aarnink zijn de eerste gesprekken in oktober begonnen en kon hij het snel eens worden met de directie van Vistaprint. "Het is ook een Nederlands bedrijf en dat scheelt enorm." Aarnink blijft ook na de overname gewoon werken voor Drukwerkdeal.nl.

RTV Oost besteedde in oktober nog uitgebreid aandacht aan Drukwerkdeal.nl. Eigenaar Marco Aarnink was te gast in Stand van Zaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.