nieuws

Gezochte crimineel is vuurwapengevaarlijke Viktor Kress

Politie
Politie
De voortvluchtige overvaller die door de politie wordt gezocht in het grensgebied van Nederland en Duitsland is de vuurwapengevaarlijke Viktor Kress.Â
Viktor Kress is een 29-jarige man die is geboren in Kazachstan. Hij is verslaafd aan drugs en is volgens de politie zeer gevaarlijk. Mensen die hem zien wordt gevraagd zelf niets te doen, maar meteen met de politie te bellen. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is zijn foto getoond en zijn naam genoemd. Tijdens de uitzending kwamen er al verschillende tips over de man binnen. Kort daarvoor bracht de Duitse krant de Westfälische Nachrichten zijn naam en foto al naar buiten.

Man en vrouw gingen met auto de grens over

Kress was maandagavond betrokken bij een overval op een tankstation aan de Kerkstraat in Glanerbrug. Daarbij zou zijn geschoten. De gezochte man vertrok na de overval op het tankstation in een auto die werd bestuurd door een vrouw. De man en de vrouw gingen met de auto de grens over en lieten die in Gronau achter. Daar bedreigden ze een voorbijganger met een vuurwapen. De voorbijganger moest ze naar het treinstation brengen. Enkele uren later werd in Hengelo een vrouw gearresteerd voor de overval. Er werd ook een man uit Hengelo gearresteerd, maar die is inmiddels vrijgelaten omdat hij er niets mee te maken blijkt te hebben. De politie liet al meteen bij de twee aanhoudingen na overval weten nog "een derde overvaller" te zoeken.
Behalve voor de overval in Glanerbrug wordt Kress ook gezocht voor gewapende overvallen in het grensgebied. Het gaat om overvallen op een postkantoor in Ahaus, een speelhal in Gronau, een goudhandelaar in Vreden en op een lottokantoor in Gronau.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.