nieuws

Mark Tuitert: 'Enige Nederlandse man zonder medaille'

Mark Tuitert
Mark Tuitert
Mark Tuitert uit Holten is een unieke Nederlandse schaatser tijdens deze Olympische Spelen. Hij is de enige mannelijke Nederlandse schaatser die geen medaille pakte. Hij reageerde daar zelf op op Twitter.
Voor vandaag had ook Bob de Jong nog geen medaille, maar die pakte brons op de tien kilometer. Jorrit Bergsma won het goud en pakte eerder al brons op de vijf kilometer. Sven Kramer won zilver en ook dat was zijn tweede medaille na zijn winst op de vijf kilometer. Tuitert werd tiende op de 1000 meter en vijfde op de 1500 meter. Daar verdedigde hij zijn titel uit 2010 in Vancouver.
Voor Overijssel pakte Michel Mulder goud (500 meter) en brons (1000 meter), Jan Smeekens zilver op de 500 meter en Ronald Mulder pakte brons op die afstand. Verder won Stefan Groothuis de 1000 meter, pakte Jan Blokhuijsen zilver op de 5000 meter en pakte Koen Verweij dezelfde plak op de 1500 meter. De Nederlandse schaatsers komen nog in actie op de ploegenachtervolging. In die ploeg zitten Bergsma, Blokhuijsen, Kramer en Verweij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.