nieuws

Situatie Louis Bouwmeesterstraat Hengelo weer rustig na arrestatie overvallers

De situatie in de Louis Bouwmeesterstaat in Hengelo is weer rustig na een mislukte overval in een huis en de daaropvolgende aanhouding van vijf verdachten.
Rond 17:00 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval in het huis. Meteen is een politiemacht naar de Louis Bouwmeesterstraat gekomen. De overvallers zijn door de politie via een speciaal protocol naar buiten gepraat. Ze moesten met hun handen boven het hoofd het huis uitkomen. Toen een van de overvallers zich niet aan de instructie hield is een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte gewond. Vijf overvallers zijn gearresteerd. Ze worden vanavond en morgenochtend verhoord.
Volgens een woordvoerster van de politie was het daarna nog niet duidelijk of er nog meer overvallers in het huis waren. Een zwaar bewapend arrestatieteam in kogelwerende vesten is na enige tijd naar binnen gegaan. Er bleek niemand meer in het huis aanwezig. Het is op dit moment nog niet duidelijk waarom de overval werd gepleegd en wat de relatie is tussen de overvallers en de bewoner van het huis. Buurtbewoners spreken over hennepteelt, maar de politie wil dat nog niet bevestigen. 
Bekijk de video in HD op YouTube
Bekijk video 2 in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.