nieuws

Vestigingen Polare Zwolle en Enschede woensdag weer geopend

Polare Enschede
Polare Enschede
De winkels van boekhandelketen Polare, met vestigingen in onder meer Zwolle en Enschede, gaan vanaf morgen weer open. De vestigingen worden los van elkaar verkocht. Dat meldt bewindvoerder Van de Meent, die vorige week werd aangesteld nadat de boekhandelketen uitstel van betaling had gekregen.
De verkoop van alle winkels als groep is niet reëel aldus Van de Meent. Dat blijkt uit gesprekken met geïnteresseerde partijen. Er is vanuit verschillende hoeken belangstelling getoond voor de overname van vestigingen van Polare. Zo zijn de boekhandelaren Waanders uit Zwolle en Broekhuis in Enschede, Hengelo en Almelo betrokken bij een reddingspoging. Er wordt nu verder gepraat over de overname van losse vestigingen.
Vorige maand werden alle vestigingen van Polare gesloten vanwege financiele problemen. De afgelopen weken werd onderhandeld over een reddingsplan, maar eigenaar CB en verschillende uitgevers wilden daaraan niet meewerken. Het plan zou een te groot financieel risico met zich meebrengen. Vorige week kreeg uitstel van betaling om te bekijken of het bedrijf kan worden voortgezet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.