nieuws

Getuige overval Hengelo aangehouden voor medeplichtigheid bedreiging

Getuige overval aangehouden
Getuige overval aangehouden
Naar nu blijkt is ook een getuige van een overval in Hengelo aangehouden door de politie. Eerder deze week werd al bekend dat het slachtoffer van de overval zich op het politiebureau moet melden. De mannen zouden na de overval een vriendin van de gewapende overvallers hebben bedreigd.
Het slachtoffer van de overval, Leon Veldhuis, wilde een paar weken geleden in Hengelo pinnen, toen een man met bivakmuts en wapen vlak bij hem kwam staan. Veldhuis bedacht zich niet en maakte de gemaskerde het pistool afhandig. Een handlanger sloeg hem nog in het gezicht, maar Veldhuis bleek sterker en de twee overvallers sloegen op de vlucht. Hij bleef achter met een wapen en een mobiele telefoon van een van de overvallers.

"Medeplichtigheid bij poging tot bedreiging"

Vervolgens is Veldhuis samen met een andere man naar het huis van de vriendin van een van de overvallers gegaan om het mobieltje terug te geven. Het is niet duidelijk wat daar precies is gebeurd. De advocaat van Veldhuis, Robert Speijdel, zegt dat Veldhuis zich keurig heeft gedragen toen hij het mobieltje terug gaf. Eerder liet woordvoerster Barbara van Heerde van het Openbaar Ministerie in de Tubantia al weten niet zomaar in gesprek te willen met Veldhuis. Volgens advocaat Speijdel wordt de getuige verdacht van medeplichtigheid bij poging tot bedreiging. Hij vindt het te zot voor woorden dat deze getuige om zes uur in de ochtend van het bed is gelicht.
De overvallers zelf zitten nog vast.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.