nieuws

Tubantia: Kansen nemen af voor Twente Airport

"Kansen Twente Airport nemen af"
"Kansen Twente Airport nemen af"
Twente Airport lijkt verder weg dan ooit. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia in een analyse op basis van een uitspraak van de Europese Commissie. De Commissie zou plannen voor een soortgelijke doorstart van een vliegveld in Polen resoluut af hebben gewezen.
In het Poolse geval zouden lokale overheden 20 miljoen euro bijdragen aan de doorstart. Maar Brussel concludeert dat dat niet door de beugel kan. Er is sprake van 'ongeoorloofde staatssteun', luidt het snoeiharde oordeel. In het artikel van de krant wordt geconcludeerd dat het negatieve oordeel grote gevolgen kan hebben voor deze regio. 

Drie overeenkomsten tussen Polen en Twente

De luchthavenplannen in het noorden van Polen en die in Twente blijken meerdere overeenkomsten te hebben. Zo gaat het in beide gevallen om voormalige militaire luchthavens. In beide gevallen is er ook al een burgerluchthaven binnen een straal van zo'n 60 kilometer. In Polen blijken lokale overheden 22 miljoen euro te willen bijdragen. In Twente is dat zo'n 25 miljoen euro.
Volgens de Twentsche Courant Tubantia is er vanuit Twente Airport nog geen formeel verzoek voor een staatssteuntoets neergelegd bij de Europese Commissie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.