nieuws

Ommen: Aanpak kruising N36 bij Beerze creëert schijnveiligheid

Ongeluk op kruising N36 bij Beerze
Ongeluk op kruising N36 bij Beerze
De gemeente Ommen vindt de aanpak van de kruising Beerze op de N36 onvoldoende. Rijkswaterstaat stelt voor om er tijdelijk verkeerslichten te plaatsen.
Niet alleen Ommen, maar ook de andere gemeenten langs de N36, Regio Twente en de provincie Overijssel zien geen heil in deze tijdelijke aanpak van Rijkswaterstaat voor de oversteek bij Beerze. Verkeerslichten zouden de verkeersveiligheid en de doorstroming niet ten goede komen.

"Ik wil niet weten wat er kan gebeuren"

Wethouder Lagas van de gemeente Ommen: "Het is spijtig dat Rijkswaterstaat, ondanks toezeggingen in het verleden, alleen met dit voorstel komt." De overheden pleiten voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. Wethouder Lagas: "We hebben bij de kruising gestaan met Provinciale Statenleden, Tweede Kamerleden en Rijkswaterstaat, en iedereen is het dan eens dat hier snel iets structureels moet gebeuren.
Het huidige voorstel van Rijkswaterstaat creëert een schijnveiligheid", aldus Lagas. "De verkeerslichten staan, vanuit de richting Almelo gezien, vlak na een heuvel. Je hebt als weggebruiker geen zicht hierop. Ik wil dan niet weten wat er kan gebeuren als er een paar vrachtwagens staan te wachten voor het rode licht." Ook ziet wethouder Lagas het niet zitten om 3 ton mee te betalen aan een tijdelijk plan.

2018 klaar

Vorige week maakte Rijkswaterstaat haar verbeterplannen voor de N36 bekend. Op- en afritten worden verlengd, er komen meer middengeleiders en de bocht en spoortunnel bij Wierden worden aangepakt. Het Rijk betaalt 5,6 miljoen euro om de weg tussen de Witte Paal en de aansluiting met de A35 veiliger te maken.
In 2015 wordt begonnen met de geplande aanpassingen. Drie jaar later moet het werk klaar zijn. De afgelopen jaren waren er veel ongelukken op de provinciale weg; in tien gevallen was er een dode.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.