nieuws

Cel dreigt opnieuw voor man die jongetje in IJhorst doodreed

Eis gevangenisstraf om rijontzegging
Eis gevangenisstraf om rijontzegging
Een man uit Hollandscheveld, die in 2010 tot 4,5 jaar cel werd veroordeeld voor het doodrijden van een jongetje van negen jaar in IJhorst, dreigt opnieuw de cel in te moeten. Dat meldt RTV Drenthe. Als het aan de officier van justitie ligt, verdwijnt de 39-jarige man 114 dagen achter de tralies, omdat hij in januari ondanks een rijontzegging van tien jaar toch weer achter het stuur stapte.
Het Gerechtshof in Arnhem legde de Hollandschevelder in 2010 4,5 jaar celstraf en tien jaar ontzegging van de rijbevoegdheid op voor het aanrijden van een kind in IJhorst. De man reed door en liet het jongetje aan zijn lot over. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man, die destijds in Staphorst woonde, werd een dag later opgepakt. Hij bleek gereden te hebben met drank op en zijn rijbewijs was al afgepakt na een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed.

tip van plaatsgenoot

Hij zat tweederde van zijn celstraf uit en kwam vrij op voorwaarde dat hij niet weer in de fout zou gaan. Vorige maand kreeg de politie een tip van een plaatsgenoot van de man die hem had zien rijden. Agenten hielden hem later in Hollandscheveld aan. Op 4 maart beslist de rechter of de man terug moet naar de gevangenis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.