nieuws

Winkeliers Zwolle lopen langzaam warm voor koopavond op zaterdag

Winkeliers in Zwolle lopen langzaam maar zeker warm voor een koopavond op zaterdag. Nu heeft Zwolle traditiegetrouw op donderdag een koopavond, maar deze wordt minder bezocht.
Voorzitter Peter Pels van City Centrum Zwolle zegt dat er winkels zijn die niet meer op donderdagavond open zijn. "Je kunt niet in zijn algemeen zeggen dat die donderdagavond slecht is, maar we krijgen wel signalen dat het minder wordt", zegt Pels, die niet verwacht dat ondernemers volgende week al afscheid nemen van de koopavond op donderdag. "Dan moet eerst die donderdagavond slechter worden om de geesten warm te maken voor de zaterdagavond. Maar dat gaat komen", is hij overtuigd.
De zaterdagavond lijkt dan de ideale koopavond en Pels denkt dat die avond zeker toekomst heeft. Maar dan moet de stad wel wat extra bieden. "Je gaat tegenwoordig ook naar de stad om mensen te ontmoeten. Om te recreëren en om verrast te worden. Je gaat niet alleen maar om boodschappen te doen naar de stad. De stad moet interessant zijn op allerlei niveaus en daar hoort het weekend en die zaterdagavond zeker bij."
Hoewel er geen concrete plannen zijn in Zwolle om de koopavond op donderdag in te wisselen voor een koopavond op zaterdag, worden ondernemers er voorzichtig op voorbereid. "Wij hebben onze leden geadviseerd om op zaterdagavond langer op te gaan", zegt Pels. "Dus niet om vijf uur te sluiten, maar om zes uur om een betere aansluiting te krijgen met het uitgaansleven, met de horeca, met culturele instellingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.