nieuws

"Maak van het Ecodrome in Zwolle een ijsbaan"

Ecodrome de nieuwe ijsbaan?
Ecodrome de nieuwe ijsbaan?
Het Ecodrome als ijsbaan. Dat zou een mooi cadeau zijn voor de succesvolle Zwolse Olympiërs en het zou meteen een bestemming zijn voor het pand, dat als sinds april 2012 leegstaat. Zwollenaar Erik Riemens en Maaike Heethaar uit Raalte willen met dit plan inhaken op de successen van de Nederlandse schaatsploeg in Sotsji.
Door het schaatssucces op de Olympische Spelen loopt het storm bij de ijsbanen. "De successen zijn ideaal om op aan te haken", zegt Riemens.

Perfecte locatie

Zwolle, met één gouden en drie bronzen medailles, heeft geen ijsbaan en daar zou verandering in moeten komen. Riemens en Heethaar bedachten onder het motto 'een baan voor iedereen' dat het Ecodrome daar een rol in kan spelen. "En met een ijsbaan kun je ook weer banen genereren", legt Riemens het motto uit.
"De locatie is perfect", zegt hij. "Vlakbij de snelweg, aan de rand van de stad, niet midden in een woonwijk. Er is parkeerruimte en je kunt eventueel uitwijken richting Windesheim mocht dat om wat voor reden ook nodig zijn."

Zwolle wil oplossing voor verlaten natuurpark

Het Ecodrome kwam in de jaren negentig in Zwolle na de Floriade in Zoetermeer. Zwolle kocht het Nationaal Milieupaviljoen Ecodrome voor het symbolisch bedrag van één gulden van de Rijksoverheid en maakte er een park omheen.
Het Ecodrome werd later geëxploiteerd door Libéma. Libéma sloot het Ecodrome, omdat Zwolle stopte met de jaarlijkse subsidie van 1 miljoen euro. Vorige maand droeg de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders op om niet alleen een definitieve, maar ook een tijdelijke oplossing te zoeken voor het verlaten natuurpark.

Eerste plannen worden besproken

Een ijsbaan zou dus een oplossing kunnen zijn. Inmiddels is contact gelegd met de Zwolse wethouder De Heer, die onder meer Toerisme en Evenementen in portefeuille heeft. Ook met Zwolle Marketing wordt contact gelegd om de plannen te bespreken.
Of het uiteindelijk allemaal haalbaar is moet nog blijken. "Voor hetzelfde geld gaat er meteen een dikke streep door de plannen", zegt Riemens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.