nieuws

Voorlichtingsdag voor studenten

Voorlichtingsdag
Voorlichtingsdag
Doe jij een studie die met media te maken heeft? Of zou je graag in de mediawereld aan de slag willen? Kom dan dinsdag 18 maart kennis maken met de wereld die media heet.
RTV Oost krijgt wekelijks een groot aantal vragen van studenten die een 'kijkje in de keuken' willen nemen. Een kijkje binnen een organisatie wordt in veel gevallen gestimuleerd door opleidingen om studenten zich te laten oriënteren in de arbeidsmarkt. Wij vinden het erg belangrijk dat in deze behoefte wordt voorzien en organiseren daarom 'Voorlichtingsdagen'.

Wanneer en voor wie?

De voorlichtingsdagen zijn bedoeld voor studenten van de volgende opleidingen: Journalistiek, Communicatie, Media & Entertainment en Cross Media. Doe jij een andere opleiding maar wel in de richting van media, of ben je geïnteresseerd in techniek? Laat het ons dan ook weten. We kunnen ons programma hier op aanpassen.

De volgende Voorlichtingsdag is op dinsdag 18 maart!


Programma
De voorlichtingsdag begint rond 10.00 uur met een ontvangst met koffie en thee, gevolgd door een welkomstwoord en een introductie van de dag. In de ochtend worden op basis van de opleidingen waarvan men zich heeft aangemeld, sprekers gekozen die elk wat vertellen over zijn of haar werk binnen RTV Oost. Je krijgt op deze manier meer inzicht in de diverse functies die je na afloop van je studie uit kunt oefenen.
Onze P&O medewerker geeft met een presentatie aan wat werken binnen de omroep inhoudt, welke studie je gevolgd moet hebben voor een bepaald beroep, welke stages er te lopen zijn, welke functies er zijn etc.

Hierna kan er geluncht worden in het bedrijfsrestaurant. De lunch wordt aangeboden door RTV Oost maar uiteraard ben je ook vrij om je eigen lunch mee te nemen.

Na de lunch komen er of wel meer sprekers of wordt iemand ingezet van de informatieve redactie die vertelt over zijn/haar werk als programmamaker, vertelt hoe een programma als En Dan Nog Even Dit tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Tevens zal actief met de groep aan de slag gegaan worden om ze het een en ander te leren het zij over cameratechnieken, het afnemen van interviews en het stellen van de juiste vragen.
Na afloop volgt er nog een korte rondleiding door iemand van de afdeling PR waarbij een bedrijfsfilm getoond wordt. Met deze algemene presentatie geven we basisinformatie over onze organisatie en krijg je een inhoudelijk beeld van wie RTV Oost is en hoe de studio's eruit zien. Rond 15.30 uur eindigt het programma.
Sinds vorig seizoen bieden we voor het live televisieprogramma En Dan Nog Even Dit ook de mogelijkheid om als publiek aanwezig te zijn. Lijkt het je dus leuk om een uitzending bij te wonen aansluitend aan de Voorlichtingsdag?
Meld je dan hier aan!

Aanmelden

Meld je aan via voorlichtingsdag@rtvoost.nl onder vermelding van je naam, leeftijd, studierichting en school en je adresgegevens. Je ontvangt dan een bevestiging en een routebeschrijving! Op de Voorlichtingsdag zelf kun je je tussen 09.30 en 10.00 uur melden bij de receptie. Heb je je aangemeld maar kun je onverhoopt toch niet? Meld je dan uiterlijk één dag van te voren af!

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling PR per e-mail pr@rtvoost.nl of per telefoon (074) 2456 466.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.