nieuws

Bewoners werken mee aan behoud barak kamp Erika Lemele

De familie Tempert uit Lemele werkt graag mee aan het behoud van de oude barak van gevangeniskamp Erika in Ommen. Het jonge stel kocht in 2012 een huis wat eigenlijk een verbouwde barak is uit de Tweede Wereldoorlog.
Bas en Jantien Tempert hebben altijd geweten dat hun huis ooit in kamp Erika stond. Voor hen niks nieuws. De vorige bewoners kochten de barak in 1946 als tijdelijk onderkomen, maar het is eigenlijk altijd blijven bestaan. Het is uiteraard verbouwd, maar nog duidelijk herkenbaar als barak. Sinds bekend is geworden dat zij bouwplannen hebben voor een nieuwe woning gaan er stemmen op om de barak te bewaren voor Ommen. Van Kamp Erika bestaat behalve een herdenkingsmonument op de Besthemerberg namelijk niks meer.
De Historische Kring Ommen en de stichting Lemels Arfgoed hopen dat de barak uiteindelijk gedemonteerd en weer opgebouwd kan worden naast bijvoorbeeld het streekmuseum in Ommen. De familie Tempert wil graag meewerken aan de plannen van de Historische Kring. Voorlopig blijft het nog bij plannen, want er moet ook financieel nog een plan gemaakt worden om dit stukje geschiedenis van Ommen te bewaren.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.