nieuws

Carnaval Oldenzaal live bij TV Oost

RTV Oost doet net als voorgaande jaren rechtstreeks verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De bonte stoet trekt zondag 2 maart door de straten van ‘Boeskoolstad’.
Het carnaval in Oldenzaal is bekend om de fantastische sfeer en trekt elk jaar rond de 100.000 bezoekers. TV Oost brengt de optocht in beeld met meerdere camera’s. De live-uitzending is te zien vanaf 12.00 uur en begint met het carnavalsjournaal ‘Nog Efkes’. Kijkers en carnavalsvierders kunnen tijdens de live-uitzending een ‘tweet’ in beeld laten plaatsen met #carnavalov of #tvoost.

Optocht Oldenzaal uitgebreid in beeld

Presentator Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag. Hij wordt bijgestaan door Peter Kip, oud-voorzitter van de optochtcommissie van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Presentatrice Esther Rikken loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Radio Oost doet in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal. Een uitgebreide samenvatting van de Grote Twentse Carnavalsoptocht is zondagavond bij TV Oost te zien van 18.10 tot 20.00 uur. Maandag wordt het gehele verslag herhaald vanaf 11.00 uur.

Ook live beelden van Kinderoptocht

Op ‘Rosenmontag’ 3 maart zijn bij TV Oost tussen 13.00 en 16.00 uur live sfeerbeelden te zien van het carnaval in Oldenzaal, waar dan de Kinderoptocht door de stad trekt. De live impressies vanuit de binnenstad worden afgewisseld met korte interviews met carnavalsvierders. Ook bij deze uitzending kan worden meegepraat via Twitter.

Carnavalsinfo op website en social media

Op OverUIT.nl, het uitgaansplatform van RTV Oost en Wegener Media, is een overzicht van alle carnavalsoptochten te vinden. Op rtvoost.nl/carnaval is een overzicht met carnavalsnieuws uit Overijssel te vinden. Tips voor de redactie, foto's en agendaberichten kunnen worden gemaild naar carnaval@rtvoost.nl. De laatste carnavalsnieuwtjes zijn ook te volgen op Twitter via @rtvoostcarnaval en op facebook.com/carnavaloverijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.