nieuws

Toename overlast door muizen en ratten in Overijssel

Meer overlast door muizen en ratten in Overijssel
Meer overlast door muizen en ratten in Overijssel
Door de zachte winter krijgen ongediertebestrijders in Overijssel meer meldingen van overlast door muizen en ratten. Volgens Twente Milieu is er met name in Enschede sprake van een duidelijke stijging. Hoe dat komt, is niet duidelijk.
Of Overijssel in de zomer met een ratten- en muizenplaag te maken krijgen, is nu nog niet te zeggen. "Daarvoor is het op dit moment nog te vroeg", zegt een woordvoerster van Twente Milieu. Daarvoor zal eerst de rest van de winter afgewacht moeten worden. Door de huidige zachte winter hebben muizen en ratten weinig problemen om te overleven, sterker nog, ze kunnen zich zelfs zonder problemen voortplanten. "Muizen en ratten kruipen in de winter weg op beschutte plaatsen", aldus de woordvoerster van Twente Milieu. "Er is dan vaak niet genoeg voedsel beschikbaar waardoor voortplanting niet mogelijk is. Maar nu is er zoveel voedsel dat er zelfs kleine muisjes en ratjes bijkomen."
Die muizen en ratten komen ook huizen binnen waardoor het aantal meldingen deze winter hoger ligt dan normaal bij Twente Milieu. Ook het landelijk opererende Rentokil is drukker met de bestrijding van muizen en ratten in Overijssel.

Geen overlast insecten

Twente Milieu verwacht niet dat er in de zomermaanden meer overlast van insecten zal zijn. Daarvoor zijn de temperaturen nog steeds te laag. "Voor insecten maakt het niet zo heel veel uit", zegt de woordvoerster van Twente Milieu. "De dame of koningin kruipt weg in een beschut plekje om daar te overleven. De mannetjes overleven ook niet bij de huidige temperaturen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.