nieuws

Onderzoek gemeente Borne: 'waterafvoer in nieuwbouwwijk Bornsche Maten voldoende'

De speeltuin in Bornsche Maten stond geregeld blank
De speeltuin in Bornsche Maten stond geregeld blank
Er zijn in de nieuwbouwwijk Bornsche Maten in Borne voldoende voorzieningen om regenwater snel uit het bewoonde gebied te krijgen. Dat concludeert de gemeente Borne na onderzoek naar het waterbeheer in de wijk.
De afgelopen maanden zaten twee kinderen vast in de modder. Ook klaagde buurtbewoners over verzakkingen en de slechte afvoer van regenwater. Geregeld stond een speeltuin in de wijk blank. De gemeente beloofde de klachten te onderzoeken.

Bewoners zelf verantwoordelijk

In de Bornsche Maten wordt al het regenwater niet in het riool maar boven de grond opgevangen. Er zijn onder meer wadi's en drainagesystemen aangelegd om regenwater snel uit het bewoonde gebied af te voeren. Die functioneren voldoende, zo concludeert de gemeente. Maar met bewoners is onvoldoende gecommuniceerd dat ze zelf ook deels verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Zo zouden bewoners bijvoorbeeld zelf moeten controleren of hun aansluiting op het drainagesysteem nog goed is.

Infomap voor nieuwe bewoners

De gemeente gaat alle nieuwe inwoners van de wijk een infomap aanbieden om hen bewust te maken van de manier waarop de waterafvoer in de wijk is geregeld. Om te voorkomen dat kinderen weer vast komen te zitten in de modder krijgen aannemers aanwijzingen om hun bouwlocaties goed af te zetten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.