nieuws

Heracles ongewijzigd tegen PEC Zwolle

Heracles-trainer Jan de Jonge kan in de aanloop naar het duel met PEC Zwolle beschikken over een vrijwel volledig fitte selectie.
Alleen Dario Vujicevic (voetblessure) en Matthew Amoah (ziek) zijn niet inzetbaar. De Jonge kiest naar alle waarschijnlijkheid voor hetzelfde elftal dat vorige week startte in de uitwedstrijd tegen PSV.

Bang voor PSV

Heracles was toen erg dichtbij een remise (2-1 verlies). Toch hield de ploeg gemengde gevoelens over aan dat duel. "We waren niet tevreden over de eerste helft", analyseert Iliass Bel Hassani. "Het leek of we een beetje bang waren voor PSV. Gelukkig hebben we er in de tweede helft meer strijd ingegooid en dan zie je dat we gewoon kunnen voetballen tegen een topclub. Jammer genoeg gingen de kansen in de laatste minuten er alleen niet in."
De Almeloërs bezetten momenteel de elfde plaats in de eredivisie en hebben slechts drie punten minder dan tegenstander PEC Zwolle, dat achtste staat. Tegelijkertijd is de voorsprong op de nummer zestien, NEC, maar vijf punten.

Aparte competitie

Bel Hassani: "Het is een heel aparte competitie. De onderste ploegen blijven maar winnen van de bovenste. Ik durf geen puntenaantal te noemen dat we nodig hebben om veilig te zijn. We moeten elke wedstrijd 100% geven, met dit team moeten we dan heel veel punten kunnen pakken."
Een zege in de provinciehoofdstad behoort ook zeker tot de mogelijkheden, denkt Bel Hassani: "PEC Zwolle is een goede ploeg, die wil voetballen. Dat willen wij ook, maar ik vind dat wij meerdere spelers hebben die individueel het verschil kunnen maken."
Het duel begint zaterdag om 19.45 en Kevin Blom is als leidsman aangesteld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.