nieuws

VVD: samenwerking gemeenten Noord Oost Twente 'zinvol en rendabel'

Onderzoek VVD
Onderzoek VVD
De gemeenten in Noord Oost Twente moeten nauwer gaan samenwerking op het gebied van onder meer cultuur, sport, onderwijs, zorg en veiligheid. Dat is de conclusie die de besturen van de VVD-fracties in Losser, Tubbergen, Dinkelland en Oldenzaal trekken na omvangrijk onderzoek.
De afgelopen anderhalf jaar deed een commissie onderzoek naar mogelijke samenwerkingen tussen Twentse gemeenten. Uit de resultaten blijkt volgens de VVD-fracties van de vier gemeenten dat Netwerkstad (Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en Borne) de economische motor van de regio is. De vier gemeenten in Noord Oost Twente moeten daarom op andere gebieden gaan samenwerken, om zo de faciliteiten te bieden voor bedrijven die zich in dat gebied willen vestigen, aldus de fracties. Ook moet Noord Oost Twente zich inzetten voor een optimale woon- en leefomgeving voor de werknemers van Twente.
De vier fracties zien alleen maar voordelen in samenwerking, die een significante bijdrage kan leveren aan verbeteringen van de financiële situatie van de regio Noord Oost Twente. De VVD-fracties nemen de uitkomsten van het onderzoek mee de verkiezingen in en willen daarna verder praten over een samenwerking. Over het samenvoegen van de gemeenten zijn de partijen duidelijk: daarvan is geen sprake.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.