nieuws

Foto's vrijgegeven van verdachten ontvoering vrouw uit Meppel

Het vuurwapengevaarlijke stel
Het vuurwapengevaarlijke stel
De politie heeft de namen en foto's vrijgegeven van een duo dat verdacht wordt van ontvoering en het plegen van een overval. Het gaat om de vuurwapengevaarlijke Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Zij zouden onder meer op maandag 10 februari een vrouw uit Meppel ontvoerd hebben.
Vorige week maandag braken een man en een vrouw in bij het huis van de 52-jarige vrouw uit Meppel. Toen de vrouw eind van de middag thuiskwam en de inbrekers betrapte, werd ze door hen gekneveld, mishandeld en bedreigd. Vervolgens is de vrouw tegen haar wil meegenomen in haar auto en op dinsdag in de ochtend ergens in een bos bij Lelystad achtergelaten.
Het duo dat verdacht wordt van de ontvoering, wordt ook verdacht van een overval op een huis in Lage Mierde in Noord-Brabant op 18 februari. De bewoner werd gekneveld door de verdachten, daarnaast werden ook drie getuigen onder bedreiging van een vuurwapen mee het huis ingenomen en gekneveld. Ze moesten allemaal hun waardevolle spullen afgeven, de bewoner werd daarnaast mishandeld.
Volgens de politie zijn de verdachten vertrokken in de auto van één van de slachtoffers. Deze auto is nog niet teruggevonden. Het zou gaan om een rode Renault Clio met kenteken 46-JB-GS. Daarnaast zou het tweetal ook beschikken over een blauwe Renault Laguna met kenteken 98-GG-PP. De politie is op zoek naar informatie. Wie één van de auto's of de verdachten ziet, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.