PEC Zwolle in extremis naast Heracles Almelo

De Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Heracles Almelo leek lange tijd op de winst af te stevenen, maar een late treffer van Furdjel Narsingh zorgde voor de puntendeling, 1-1.
Heracles Almelo startte met dezelfde elf spelers die vorige week met 2-1 bij PSV verloren. Zwolle-trainer Ron Jans moest wel het nodige schuiven. Zo keerde Maikel van der Werff terug in de basis en kreeg Denis Mahmudov door de afwezigheid van Ryan Thomas een kans in de basis.
In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd in het IJsseldelta Stadion, maar Heracles nam al snel het heft in handen. De bezoekers uit Almelo speelden een sterke eerste helft en kregen veel kansen. Onder meer Bryan Linssen en Illias Bel Hassani kregen goede mogelijkheden om de score te openen. Aan de andere kant was Mustafa Saymak het meest gevaarlijk. Vijf minuten voor rust was het wel raak voor Heracles. Jeroen Veldmate kopte raak uit een hoekschop van Simon Cziommer.
Na rust zakte het spel van Heracles iets weg en werd PEC Zwolle sterker. Trainer Ron Jans bracht voor rust al Fred Benson voor Denis Mahmudov en creëerde zo meer druk naar voren. PEC Zwolle liet al snel de aanvallende intenties zien met een gevaarlijk schot van Maikel van der Werff. Ook raakte Jesper Drost de lat. Heracles liet zich nog wel zien in de tweede helft en kwam bijna op 0-2 via opnieuw Veldmate. Ditmaal belandde zijn kopbal op de paal. In de slotfase ging Zwolle va banque spelen. Zelfs doelman Diederik Boer ging met hoekschoppen mee naar voren. In de extra tijd werd de strijdlust beloond. Invaller Furdjel Narsingh, die teruggekeerde na lang blessureleed, klopte Pasveer met een stiftje en tekende voor de 1-1.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (0-1)

0-1 Veldmate (40)
1-1 Narsingh (90+3)
Arbiter: Blom
Geel: Van Hintum, Saymak (PEC Zwolle), Davidson, Linssen, Te Wierik (Heracles Almelo)
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Saymak, Drost, Karagounis (Narsingh/65), Fernandez (Nijland/87), Mahmudov (Benson/38).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Bel Hassani (Quansah/89), Rienstra, Cziommer (Bruns/76), Rosheuvel (Tannane/72), Uth, Linssen.