nieuws

Politie schoot één van de acht aangehouden verdachten in Hattem neer

Bij de grote politieactie in Hattem, waarbij in de nacht van zaterdag op zondag acht mannen werden aangehouden na een poging tot inbraak bij een hoogspanningsstation, heeft een agent één van de verdachten neergeschoten.
De mannen werden betrapt door een vrouw die haar hond aan het uitlaten was. Ze hoorde een verdacht geluid bij een elektriciteitsstation en waarschuwde de beheerder van het terrein die vervolgens de politie inschakelde. Toen de politie ter plekke kwam vluchtten de verdachten weg. Waarschijnlijk waren ze van plan om koper te stelen.

In been geschoten

Een politiehelikopter werd opgeroepen om mee te zoeken naar de verdachten. Bij het aanhouden werden honden en  pepperspray gebruikt, maar bij twee verdachten was dat niet genoeg. Eén verdachte werd daarom in zijn been geschoten door een agent. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht.
Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze werden allemaal in en rond Hattem aangehouden. Drie voertuigen en een aantal telefoons werden in beslaggenomen voor nader onderzoek. De rijksrecherche onderzoekt of er terecht is geschoten door een agent.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.