nieuws

Meest succesvolle Winterspelen groots afgesloten

Overijssel met zeven plakken naar huis
Overijssel met zeven plakken naar huis
De Olympische Winterspelen zijn vanavond groots afgesloten in het Fisht Olympic Stadium in Sotsji. Daarmee is er een eind gekomen aan de meest succesvolle Spelen voor Nederland en Overijssel.
De Nederlandse ploeg behaalde in totaal 24 medailles, acht keer goud, zeven maal zilver en negen keer brons en eindigde daarmee vijfde in het medailleklassement. Zeven medailles werden behaald door provinciegenoten.

Mulder en Ter Mors

Michel Mulder behaalde twee individuele medailles. Hij won goud op de 500 meter en greep brons op de 1000 meter. Jorien ter Mors behaalde twee keer goud (1500 meter en ploegenachtervolging). Ook Lotte van Beek (brons en goud ploegenachtervolging), Ronald Mulder (brons) en Jan Smeekens (zilver) behaalden eremetaal.

Feestweek
De sporters worden morgen feestelijk onthaald in Assen. Dinsdag wacht hen een bezoek aan de koning en koningin. Lotte van Beek en Ronald en Michel Mulder worden een dag later gehuldigd in Zwolle. De huldiging wordt live uitgezonden op RTV Oost. Later op die avond wordt Jan Smeekens uit Raalte in zijn geboorteplaats ook nog in het zonnetje gezet.
Mark Tuitert was vier jaar geleden de enige sporter die werd gehuldigd in onze provincie. Nu is de Holtenaar de enige mannelijke schaatser die geen medaille wist te winnen. Hij werd vijfde op de 1500 meter. Via Twitter liet hij nog wel even weten dat hij in Vancouver wel de snelste was. Dat betekent dat er in zijn team nu drie gouden olympiërs opereren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.