nieuws

Staphorst heeft plan van aanpak Gemeenteweg klaar

Gemeenteweg Staphorst
Gemeenteweg Staphorst
De gemeente Staphorst heeft een conceptplan klaarliggen voor de herinrichting van de Gemeenteweg. Het gaat om het deel tussen de rotonde in het centrum en de spoorwegovergang. Inwoners van het dorp kunnen het plan 10 maart bekijken.
De werkzaamheden zijn onderdeel van een groter project, waarbij ook de Oude Rijksweg tussen Staphorst en Rouveen is aangepakt. In december werd dat deel van het project, dat ruim anderhalf jaar heeft geduurd, afgesloten. Zeven kilometer weg is in die periode aangepakt.
Voor het laatste deel van het project moet dus het deel tussen de rotonde in Staphorst en de spoorwegovergang worden aangepakt. Er komt onder meer een rijbaan met aan beide kanten een voetpad en suggestiestroken voor fietsers. Verder komt er een aantal parkeerplaatsen langs de weg en worden de lantaarnpalen vervangen. Het bestaande riool wordt ook meteen aangepakt.
Maandagavond 10 maart houdt de gemeente een inloopavond voor de inwoners, waar de plannen bekeken kunnen worden. De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar starten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.