nieuws

Automobilisten in de Kop van Overijssel klagen over berm

De meeste klachten van automobilisten in de Kop van Overijssel over de weg, gaan over de berm van de weg en de belijning. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeenten Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland.
Het onderzoek is gedaan om meer inzicht te krijgen hoe automobilisten de wegen in de gemeenten ervaren. Hoewel meeste klachten gaan over de berm en de belijning, wordt de kwaliteit van de berm door de gemeenten niet als slecht ervaren. Wel worden de klachten meegenomen in het reguliere onderhouden van de bermen. Verder zeggen automobilisten dat op sommige plekken niet duidelijk is wat de maximumsnelheid is, zo worden borden om een buurtschap aan te duiden geïnterpreteerd als bebouwde kom borden, terwijl de snelheid daar niet aangepast hoeft te worden.

Automobilisten missen verlichting op de weg

Ook mist er volgens een deel van de automobilisten verlichting op een aantal plekken, de gemeenten verwachten dat vooral oudere bestuurders bij complexere verkeerssituaties moeite hebben om in het donker veilig te rijden. De gemeenten willen aanvullend onderzoek naar de klachten over de verlichting, omdat de overheid juist plannen heeft om daar op te bezuinigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.