nieuws

Rechtszaak rond valse bommelding ING Almelo aangehouden

ING-bank waar de bommelding werd gedaan
ING-bank waar de bommelding werd gedaan
De strafzaak tegen een vrouw uit Almelo, die in 2012 bij RTV Oost meldde dat er een bom lag bij de ING-bank in haar woonplaats, is aangehouden voor onderzoek naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrouw.
In het telefoongesprek met RTV Oost vertelde de vrouw: "Ik heb aan de Wierdensestraat in Almelo, bij de ING bank, heb ik een bom neergegooid. Maar ze willen me niet geloven". De melding bleek vals en vandaag werd duidelijk dat de vrouw voor de valse bommelding een boete van 500 euro had gekregen. Die boete werd niet betaald met als gevolg dat de officier van justitie de vrouw had opgeroepen.

Boete en aanmaningen nooit ontvangen
Tijdens de zitting bleek dat de vrouw niet op de hoogte was van de boete. Ten tijde van het telefoontje verkeerde de vrouw in psychische nood en in ernstige financiële problemen. Al haar post komt bij de Stadsbank terecht, vertelde de vrouw. De boete, inmiddels opgelopen tot 618 euro, en de aanmaningen heeft ze nooit ontvangen.

Nadat de officier van justitie het verhaal van de vrouw aangehoord had, gaf hij aan twijfels te hebben of de vrouw toerekeningsvatbaar was toen ze de valse bommelding deed. Hij vroeg de politierechter om nader onderzoek naar de geestesgesteldheid van de vrouw. Dat verzoek werd toegewezen. De zaak tegen de Almelose wordt later dit jaar voortgezet.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.