nieuws

Wildplakken op verkiezingsborden voor Zwolse trots

Wildplakken. Normaal gesproken niet iets waar je de handen voor op elkaar krijgt, maar er zijn uitzonderingen.
Sinds dit weekeinde zitten er op alle verkiezingsborden in Zwolle niet alleen posters voor politieke partijen maar ook voor Lotte van Beek en de broers Ronald en Michel Mulder. Woensdag worden de Olympische sporters in de provinciehoofdstad gehuldigd en daar kun je niet genoeg reclame voor maken, zo stellen de wildplakkers van de stichting Groeten Uit Zwolle!

Actie met een knipoog

Met posters met afbeeldingen van de sporters en teksten als "Laat je stem horen" en "Meedoen is belangrijk" doen de mensen achter de stichting een beroep op de inwoners van de stad om vooral woensdag de huldiging bij te wonen maar ook om te gaan stemmen voor het lokale bestuur. Officieel is wildplakken op verkiezingsborden verboden maar het lijkt er op dat politie en gemeente de 'actie met een knipoog' van Groeten uit Zwolle eenmalig goedkeuren.
Stichting Groeten uit Zwolle houdt zich bezig met het organiseren van maatschappelijke en culturele evenementen in Zwolle, met als uitgangspunt het vastleggen van de stad en haar inwoners. De huldiging van de Zwolse olympiërs is aanstaande woensdag om 17 uur op het Grote Kerkplein. RTV Oost is er op radio, tv en internet live bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.