nieuws

Ex-neuroloog Jansen Steur in beroep tegen gevangenisstraf

Jansen Steur in hoger beroep tegen gevangenisstraf
Jansen Steur in hoger beroep tegen gevangenisstraf
Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente gaat in beroep tegen zijn veroordeling tot 3 jaar gevangenisstraf. Ook het Openbaar Ministerie heeft inmiddels hoger beroep aangetekend.
Jansen Steur werd een kleine twee weken geleden veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij verkeerde diagnoses stelde bij meerdere van zijn voormalig patiënten. Hij wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van een patiënte. Zij dacht dat ze snel zou overlijden, omdat ze ernstige ziektes had. Later bleken de diagnoses verkeerd.

Grootste medische strafzaak in Nederland

De rechtszaak tegen Jansen Steur is de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis. Het was de eerste keer dat een medisch specialist veroordeeld werd tot gevangenisstraf voor het stellen van verkeerde diagnoses. Ook nog niet eerder werd een specialist verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van iemand anders.
Het hoger beroep dat Jansen Steur had ingediend in de tuchtzaak, die hij eind vorig jaar had verloren, is volgens de advocaat ingetrokken.
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.