nieuws

Olympische sporters feestelijk onthaald in Assen

De Nederlandse olympische sporters zijn maandagavond feestelijk onthaald in Assen. De ploeg keerde terug uit Sotsji waar zondagavond de Spelen werden afgesloten en werden toegejuicht door duizenden fans.
Het feest was wel iets later dan gedacht om de sporters met vertraging uit Sotsji vertrokken. Iets na 17.00 uur landde het vliegtuig op vliegveld Eelde. Rond 18.30 uur stonden de olympiërs op het podium in Assen.

Succesvolste Spelen

Het waren voor Nederland de succesvolste winterspelen ooit. Er werden maar liefst 24 medailles gewonnen. Overijssel had daar een groot aandeel in. Michel Mulder uit Zwolle won de 500 meter en pakte brons op de 1000 meter. Raaltenaar Jan Smeekens greep zilver op de 500 meter en Ronald Mulder werd daar derde. Jorien ter Mors uit Enschede pakte goud op de 1500 meter en de ploegenachtervolging. Die laatste medaille was er ook voor de Zwolse Lotte van Beek, daarnaast pakte ze brons op de 1500.

Huldigingen

Dinsdag wacht de Nederlandse equipe nog een bezoek aan de koning en koningin. De broers Mulder en Van Beek worden woensdag gehuldigd in Zwolle. Later op de avond krijgt Jan Smeekens een huldiging in Raalte. Over een huldiging van Jorien ter Mors is nog niets bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.