nieuws

Erepenning van Zwolle voor medaillewinnaars Van Beek, Mulder en Mulder

De Olympische medaillewinnaars Lotte van Beek, Ronald Mulder en Michel Mulder hebben vandaag de erepenning van de gemeente Zwolle gekregen. Burgemeester Meijer overhandigde de erepenning tijdens de huldiging van de drie op het Grote Kerkplein in Zwolle.
Ze krijgen de onderscheiding als blijk van waardering voor hun schaats- en skeelerprestaties. Volgens de gemeente hebben de sportprestaties een grote uitstraling op Zwolle waardoor de drie aansprekende ambassadeurs zijn. De erepenning van Zwolle is in 1978 ingevoerd en werd 22 keer eerder uitgereikt. De onderscheiding is uitgevoerd in zilver en op de voorzijde staat het stadszegel van Zwolle.

Huldiging na Olympische successen

Op het Grote Kerkplein in Zwolle zijn vanmiddag de tweelingbroers Ronald en Michel Mulder gehuldigd, samen met Lotte van Beek. Michel Mulder won tijdens de Olympische Spelen goud op de 500 meter en greep brons op de 1000 meter. Lotte van Beek behaalde goud met de ploegenachtervolging en brons op de 1500 meter, Ronald Mulder won een bronzen medaille op de 500 meter. De Zwolse succes zijn vanmiddag gevierd met een huldiging. Voor het stadhuis is een podium neergezet.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.