nieuws

Overvallers camping Enschede blijken gezocht vuurwapengevaarlijk stel

De inbrekers die eerder vanmiddag een bewoner van een camping in Enschede neerschoten, zijn waarschijnlijk het vuurwapengevaarlijke stel dat ook in Meppel en in Noord-Brabant toesloeg. Daar gaat de politie vanuit.
Het gaat om de vuurwapengevaarlijke Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Ze zijn vanmiddag gevlucht in een zwarte Daihatsu Cuore, de auto van het slachtoffer. De politie vraagt aan inwoners van het buitengebied van Enschede om naar de auto uit te kijken, maar géén actie te ondernemen. De politie benadrukt dat de inbrekers 'levensgevaarlijk' zijn.
Sinds vanmiddag maakt de politie jacht op het duo. Ze werden betrapt toen ze aan het inbreken waren bij een caravan op een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede. De man die de inbrekers overliep, werd beschoten en raakte gewond. De inbrekers gingen er daarna vandoor.

Gezocht voor zaken in Meppel en Noord-Brabant

Vorige week gaf de politie al foto's vrij van het duo. Ze worden ervan verdacht dat ze op 10 februari een vrouw uit Meppel hebben ontvoerd. Het slachtoffer betrapte de inbrekers in haar huis en werd vervolgens mishandeld, bedreigd en gekneveld. Ze werd meegenomen in haar auto en een dag later in een bos bij Lelystad achtergelaten.
Ook zouden de twee verantwoordelijk zijn voor een overval op een huis in Lage Mierde in Noord-Brabant op 18 februari. De bewoner werd gekneveld door de verdachten, daarnaast werden ook drie getuigen onder bedreiging van een vuurwapen mee het huis ingenomen en gekneveld. Ze moesten allemaal hun waardevolle spullen afgeven, de bewoner werd daarnaast mishandeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.