nieuws

Politie arresteert gezocht vuurwapengevaarlijk stel in Duitsland

Het stel dat werd gezocht voor onder meer een gijzeling en het neerschieten van een man in Enschede, is opgepakt in Duitsland. Dat heeft de Duitse politie bevestigd. Ze zijn ontdekt in een hotel in Schwerte vlakbij Dortmund.
Het stel wordt gezocht voor een reeks geweldsincidenten. Ze worden ervan verdacht dat ze maandag onder meer een campinggast neerschoten in Enschede en een gezin in Enschede gijzelden.

Overmeesterd in hotel in Schwerte

Eerder vandaag werd de auto van het duo gevonden in Münster. Daarna zouden de twee met de trein naar Keulen gereisd zijn. Een groot aantal Duitse agenten is daar uren druk op zoek geweest naar het voortvluchtige stel, zo zouden agenten allerlei goedkope hotels afgezocht hebben naar de twee. Op het moment dat duidelijk was in welke kamer ze zaten, maakte een arrestatieteam zich gereed. Het team trapte de deur in en het stel werd door de verrassingsaanval totaal overdonderd. De Duitse politie zegt dat er door de snelheid geen gevaar was. Er is niet geschoten en niemand raakte gewond.
Ergens tussen half drie en drie uur vanmiddag greep de politie in. De politie van Münster, die de operatie leidde, laat weten dat het stel gevonden is dankzij tips van de bevolking.

Gezocht voor zaken in Meppel en Noord-Brabant

In Nederland maakte de politie al meerdere dagen jacht op het duo. Om ze op te sporen werden de foto's en volledige namen van het tweetal vrijgegeven. De politie houdt ze verantwoordelijk voor de ontvoering van een vrouw uit Meppel op 10 februari. Het slachtoffer betrapte de inbrekers in haar huis en werd vervolgens mishandeld, bedreigd en gekneveld. Ze werd meegenomen in haar auto en een dag later in een bos bij Lelystad achtergelaten.

Ook zouden de twee verantwoordelijk zijn voor een overval op een huis in Lage Mierde in Noord-Brabant op 18 februari. De bewoner werd gekneveld door de verdachten, daarnaast werden ook drie getuigen onder bedreiging van een vuurwapen mee het huis ingenomen en gekneveld. Ze moesten allemaal hun waardevolle spullen afgeven, de bewoner werd daarnaast mishandeld.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.