nieuws

Vuurwapengevaarlijk stel gijzelde man uit Enschede en liet hem in Ahaus gaan

De man en vrouw die vandaag op een camping in Enschede een man neerschoten toen ze in zijn caravan inbraken, hebben vanavond elders in de stad een gezin gegijzeld. De vader van het gezin werd meegenomen en later op de avond in het Duitse Ahaus uit een auto gegooid.
Het gezin werd langere tijd gegijzeld aan de Arendsweg in Enschede. Rond acht uur vertrokken de gijzelnemers met de vader van het gezin richting Duitsland. Hij werd in zijn eigen auto (een blauwe Honda CRV kenteken 71-DP-LK) meegenomen en rond 20.40 in Ahaus uit zijn auto gezet. De gijzelnemers zijn daarna gevlucht.

Camping Enschede

Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de gezochte Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. De twee zouden verantwoordelijk zijn voor een reeks gewelddadige zaken. De politie neemt aan dat de twee vanmiddag een man neerschoten op een camping in Enschede toen hij de twee betrapte op de inbraak in een caravan.
Daarnaast zouden Bircan en Van der Ploeg ook verantwoordelijk zijn voor een gijzeling in Meppel. Hier betrapte een vrouw de twee bij thuiskomst in haar huis. Ze werd vervolgens gekneveld en mishandeld. Een dag later lieten de gijzelnemers haar vrij in een bos bij Lelystad.

Overval Brabant

Ook in het Brabantse Lage Mierde werden mensen gegijzeld, waarschijnlijk door de gezochte twee. De bewoner werd overvallen en gekneveld door de verdachten, daarnaast werden ook drie getuigen onder bedreiging van een vuurwapen mee het huis ingenomen en gekneveld. Ze moesten allemaal hun waardevolle spullen afgeven, de bewoner werd daarnaast mishandeld.
In alle gevallen werd een auto meegenomen door het tweetal. Na de gijzeling aan de Arendsweg vertrok het stel in een blauwe Honda CRV (kenteken 71-DP-LK). Van de camping in Enschede werd een zwarte Daihatsu Cuore (kenteken 47-JKG-4) meegenomen. In de gevallen daarvoor ging het om een rode Renault Clio met het kenteken 46-JB-GS en een blauwe Renault Laguna met het kenteken 98-GG-PP. Mogelijk hebben ze de kentekenplaten van hun vluchtauto verwisseld.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.