nieuws

Politie na gijzeling Enschede: Laat geen vreemden binnen die onderdak zoeken

De woning aan de Arendsweg in Enschede
De woning aan de Arendsweg in Enschede
Het vuurwapengevaarlijke stel dat vanavond een gezin in Enschede gijzelde is nog niet gevonden. Het zou gaan om 'levensgevaarlijke daders', de politie adviseert daarom geen vreemden binnen te laten die op zoek zijn naar onderdak. Ondertussen zijn zowel de Nederlandse als de Duitse politie in de grensstreek op zoek naar het tweetal.
Een gezin aan de Arendsweg in Enschede werd vanavond lange tijd gegijzeld. De vader van het gezin werd vervolgens in zijn eigen auto meegenomen door de gijzelnemers. In het Duitse Ahaus is hij de auto uitgezet waarop hij de politie kon alarmeren.

Levensgevaarlijk stel is vooralsnog spoorloos

In Nederland maakt de politie sinds vanmiddag jacht op Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Ze worden ervan verdacht vanmiddag ingebroken te hebben bij een caravan op een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede. De man die de inbrekers overliep, werd beschoten en raakte gewond. Het stel ging er daarna vandoor.

De politie is al langere tijd op zoek naar de man en vrouw en gaf vorige week de namen en foto's van hen vrij. Naast het incident in Enschede, worden ze ook verdacht van een ontvoering in Meppel en een overval in Noord-Brabant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.