nieuws

Gezochte man gijzeling Enschede pleegde in 2005 gewapende overval

Het vuurwapengevaarlijke stel
Het vuurwapengevaarlijke stel
De vuurwapengevaarlijke man die samen met een vrouw gezocht wordt voor onder meer een gijzeling in Enschede, is een bekende van de politie. Hij pleegde in 2005 een gewapende overval in Drachten. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.
De man haalde in 2005 het nieuws toen hij tijdens een begeleid verlof in de stad Groningen ontsnapte. Hij zat op dat moment in jeugdinrichting Het Poortje een straf uit voor eerder gepleegde geweldsdelicten. Enkele weken na zijn ontsnapping kon hij in Drachten worden aangehouden nadat hij daar een winkel had overvallen. Volgens de Leeuwarder Courant komt de man uit Harkema, waar ze hem kennen als Marco.

Gijzeling en inbraak Enschede

Vanavond gijzelde het gezochte duo een gezin uit Enschede. De man van het gezin werd even later meegenomen in zijn eigen auto en in het Duitse Ahaus uit de auto gezet. Eerder vandaag schoten de twee een man neer op een camping in Enschede toen hij ze betrapte tijdens het inbreken in een caravan.
De politie gaat er vanuit dat het in beide gevallen het werk is geweest van de gezochte Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Naast de zaken in Enschede zouden ze ook betrokken zijn geweest bij een gijzeling en overval in Meppel en Brabant. Naar aanleiding van die gevallen werden zowel foto's als de volledige namen van de twee bekendgemaakt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.