nieuws

Nog geen spoor van levensgevaarlijke gijzelnemers Enschede

De politie is nog steeds op zoek naar de man en vrouw die gisteren een gezin uit Enschede gijzelden en een man neerschoot op een camping in Enschede. Samen met de collega's in Duitsland zoek de politie vandaag verder.
Het gaat om het gezochte stel Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. De twee schoten gistermiddag op een camping in Enschede eerst een man neer. Later gijzelden ze elders in het buitengebied een gezin. Daarop werd de vader van het gezin meegenomen en later in het Duitse Ahaus uit een auto gegooid.

Politie maakt jacht op de twee

De politie is sinds gisteren met man en macht aan het zoeken in het grensgebied, maar heeft de twee nog niet gevonden. Mogelijk zitten de man en vrouw op een camping. De politie vraagt campingeigenaars in het grensgebied dan ook uit te kijken naar de twee. Ook vraagt de politie andere getuigen zich te melden. Als mensen de verdachten zien, moeten ze niet zelf iets doen, maar de politie bellen op 112.
Ook is de politie nog op zoek naar de auto waarin de twee zijn gevlucht richting het Duitse Ahaus. Het gaat om een blauwe Honda CRV. De auto is nog steeds niet teruggevonden. De auto heeft het kenteken 71-DP-LK. Volgens een politiewoordvoerder kan er inmiddels ook al een andere kentekenplaat opzitten.

Foto's naar buiten gebracht

De politie is al langere tijd op zoek naar de man en vrouw en gaf vorige week de namen en foto's van hen vrij. Naast het incident in Enschede, worden ze ook verdacht van een ontvoering in Meppel en een overval in Noord-Brabant.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.