nieuws

Twenterand wijst op belang doorstroming en veiligheid vrachtverkeer N36

N36
N36
De gemeente Twenterand is blij met het geld en de maatregelen die worden genomen om de N36 veiliger te maken, maar wethouder Engberts zegt oog te houden voor de veiligheid en doorstroming op termijn.
Hij voorziet problemen op de doorgaande route als er niets wordt gedaan aan de doorstroming, omdat het vrachtverkeer blijft toenemen.

Ministerie trekt 5,6 miljoen euro uit

Eerder deze maand werd bekend dat acht maatregelen worden doorgevoerd om de N36 tussen de aansluiting met snelweg A35 en de Witte Paal veiliger te maken. Daarvoor wordt 5,6 miljoen euro uitgetrokken door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
De N36 is één van de gevaarlijkst wegen van Oost-Nederland. De afgelopen jaren zijn er meer dan 10 dodelijke ongelukken geweest. De N36 gaat de komende jaren flink op de schop. Op- en afritten worden verlengd, er komen meer middengeleiders en de bocht en spoortunnel bij Wierden worden aangepakt.

"Blij met aanpak"

Wethouder Engberts is blij dat deze stap is gezet. Twenterand maakt zich samen met het lokale bedrijfsleven en de Kamer van Koophandel al jaren sterk voor de aanpak van de N36.
"Met ondersteuning van de gemeenten Almelo, Wierden en Bestuursdienst Ommen-Hardenberg, Regio Twente en de provincie Overijssel hebben wij de zorgelijke situatie steeds onder de aandacht gehouden. Resultaat? Een onderzoek met concrete maatregelen die op korte termijn zijn en worden uitgevoerd", aldus de wethouder.

Toename vrachtverkeer

Toch blijft de wethouder de vinger aan de pols houden. De N36 is een belangrijke verbinding tussen Twente en Noord-Nederland en de doorstroming is daarom erg belangrijk. Het wordt de komende jaren alleen nog maar drukker op de weg.
Door de toename van het goederenvervoer over water van en naar het XL Business Park, door de aanleg van een laad- en loshaven, zal er meer vrachtverkeer gebruik gaan maken van de weg. "Daar wil ik op anticiperen door te pleiten voor een N36 die die verkeersdruk aan kan op een manier dat we ook de verkeersveiligheid kunnen waarborgen. Daar ga ik voor". Hoe dat er uit moet gaan zien zal op termijn moeten gaan blijken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.