nieuws

Verkiezingsborden te klein, Enschede timmert er een plank onder

Geen plek op het bord voor de 13 partijen
Geen plek op het bord voor de 13 partijen
De gemeente Enschede heeft een aannemer aan het werk gezet om de 20 verkiezingsborden in de stad te vergroten. De borden zijn berekend op 12 posters terwijl er 13 partijen meedoen.
Aannemer Visschedijk heeft de borden inmiddels beplakt met elf van de dertien posters die al waren aangeleverd maar moest de onderste rij van de posters deels over elkaar heen plakken waardoor van Enschede Solidair het lijstnummer wegvalt en van Enschede Anders de slogan niet te lezen is.

Partijen konden zich nog aanmelden

Op het moment dat de gemeente de maat van de posters aan de partijen doorgaf, in december, konden partijen zich nog steeds aanmelden. Dat is ook gebeurd: OPA besloot ook in Enschede mee te doen aan de verkiezingen.
Volgens verkiezingscoördinator Moes van de gemeente Enschede is er een risico genomen maar moeten partijen ook genoeg tijd hebben om de posters te drukken. Kleinere posters zijn bovendien duurder voor de partijen omdat het geen standaardmaat betreft. "Bij nader inzien moet je je ook afvragen of de borden wel groot genoeg zijn. Ze hadden een slag groter gekund", aldus Moes.

Plank blijft eraan zitten

Aan de onderkant van de 20 borden wordt nu een extra plank gemaakt waar nog een poster geplakt kan worden. Dat is de poster van de Stadspartij die hem samen met de ChristenUnie te laat heeft aangeleverd. Dat moet binnen twee of drie dagen gebeurd zijn, "maar dat is wel afhankelijk van de aannemer". Wat de extra kosten zijn voor het vergroten van de borden en het opnieuw beplakken met posters, is nog onduidelijk.
Het gaat om een permanente  aanpassing. De vergrote borden worden na 19 maart schoongemaakt en zo snel mogelijk weer neergezet voor de Europese verkiezingen van 22 mei.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.