nieuws

Buurt Enschede erg geschrokken na gijzeling door levensgevaarlijk stel

Buurtbewoners rondom de boerderij bij Enschede waar enige uren een gezin is gegijzeld zijn hevig geschrokken. Een levensgevaarlijk stel heeft de vader van het gezin later in het Duitse Ahaus uit de auto gegooid. Al dagen maakt de politie jacht op het stel dat niet terugdeinst om geweld te gebruiken.
Gisteren schoot het stel, Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan, tijdens een inbraak een campinggast neer bij Enschede. Het slachtoffer ligt nog op de intensive care.

"Had ook bij ander huis kunnen gebeuren"

Buurtbewoners rondom de boerderij en de camping zoeken steun bij elkaar. Ze zijn er van doordrongen dat de gijzeling willekeurig was en ook zomaar bij een ander huis had kunnen gebeuren. Volgens een buurtbewoner hebben de gijzelnemers in de woning een oudere vrouw en twee kinderen vastgebonden. Ze hadden kleding van de bewoners aangetrokken is het verhaal. De hoofdbewoner kwam later binnen en is als gijzelaar meegenomen richting Duitsland. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

"Stel zat al sinds vrijdag op camping"

Volgens campinggasten zat het stel al langere tijd op de camping aan de Oude Buurserdijk. Afgelopen vrijdag werd ze verteld dat ze weg moesten, toen de beheerder begreep dat ze er illegaal zaten. Het idee is dat ze zich daarna nog een paar dagen verborgen hebben gehouden op de camping.
De politie wil niet zeggen met hoeveel manschappen ze op zoek zijn naar het stel. Ook de Duitse politie is ingezet. Bij de camping doet de politie nog steeds onderzoek. De politie vraagt campingeigenaars in het grensgebied uit te kijken naar de twee. Ook vraagt de politie andere getuigen zich te melden. Als mensen de verdachten zien, moeten ze niet zelf iets doen, maar de politie bellen op 112.

Foto's naar buiten gebracht

De politie is al langere tijd op zoek naar de man en vrouw en gaf vorige week de namen en foto's van hen vrij. Naast het incident in Enschede, worden ze ook verdacht van een ontvoering in Meppel en een overval in het Brabantse Lage Mierse.

Kaartje van de plekken waar het stel actief was

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.