nieuws

Coffeeshop Zwolle heeft te veel drugs op voorraad maar krijgt geen straf

Coffeeshop Sky High
Coffeeshop Sky High
De eigenaresse van coffeeshop Sky High in Zwolle en haar ex-man, eerder ook eigenaar van de coffeeshop, zijn volgens de rechtbank schuldig aan het hebben van een te grote handelsvoorraad wiet.
De rechtbank legt ze echter geen straf op, omdat het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente daarvan jarenlang op de hoogte waren, maar volgens de rechtbank 'wegkeken van de bevoorrading van de coffeeshop'.

€50.000 en een taakstraf geëist

Het Openbaar Ministerie had tegen de eigenaresse een geldboete van €50.000 en een taakstraf geëist. Tegen haar ex-man waren een celstraf van twee maanden en een geldboete van €50.000 geëist. De rechtbank legt die eis dus naast zich neer. Ook twee andere verdachten zijn volgens de rechter schuldig, maar ook zij krijgen geen straf.
Volgens de rechtbank hadden zowel de verdachten als de lokale autoriteiten jarenlang 'boter op hun hoofd'. De eigenaren hadden zich moeten bedenken dat ze een grote coffeeshop als Sky High niet konden houden zonder strafbare feiten te plegen.

Voorraad lag verspreid door de stad

Aan de andere kant wisten de lokale autoriteiten al lang van de bevoorrading, maar hebben ze daar steeds van weggekeken. Verder hadden het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeenten de coffeeshop eerst moeten waarschuwen dat zij besloten hadden om strenger op de regels te letten.
De voorraad drugs lag niet in de coffeeshop, maar verspreid door de stad in verschillende garageboxen. De politie ontdekte de voorraad na een uitgebreid onderzoek en meerdere invallen. De coffeeshop zit al sinds 1990 in Zwolle en wordt al jaren gedoogd.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.