nieuws

Politie over gijzeling Enschede; zeer traumatisch, maar zonder kleerscheuren

Het gezin uit Enschede dat gisteren urenlang werd gegijzeld door een levensgevaarlijk voortvluchtig stel is er zonder lichamelijke verwondingen afgekomen. "Wel is het zeer traumatisch en is de impact geestelijk enorm", aldus politiewoordvoerder Anton de Ronde.Â
De politie heeft slachtofferhulp aangeboden. Het gezin verblijft tijdelijk ergens anders, zeggen omwonenden. Buurtbewoners zijn enorm geschrokken. De vader van het gegijzelde gezin werd gisteravond meegenomen en in het Duitse Ahaus uit de auto gegooid. Enkele uren voor de gijzeling schoten de twee een man neer op een camping in Enschede toen hij ze betrapte tijdens het inbreken in een caravan.

Bekende van de politie

De politie gaat ervan uit dat het in beide gevallen het werk is geweest van de gezochte Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Van der Ploeg is een bekende van de politie. Hij pleegde in 2005 een gewapende overval in Drachten. Dat meldt de Leeuwarder Courant.
De man haalde in 2005 het nieuws toen hij, tijdens een begeleid verlof, in de stad Groningen ontsnapte. Hij zat op dat moment in jeugdinrichting Het Poortje een straf uit voor eerder gepleegde geweldsdelicten. Enkele weken na zijn ontsnapping kon hij in Drachten worden aangehouden, nadat hij daar een winkel had overvallen. Volgens de Leeuwarder Courant komt de man uit Harkema, waar ze hem kennen als Marco.

Gijzeling en overval

Naast de zaken in Enschede zouden de twee de afgelopen weken ook betrokken zijn geweest bij een gijzeling en overval in Meppel en het Brabantse Lage Mierse.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.