nieuws

Spoor van geweld door Nederland en Duitsland van vuurwapengevaarlijk duo

De politie maakt al meer dan twee weken jacht op een tweetal dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een aantal gewelddadige gijzelingen en het neerschieten van een man in Enschede.
De gebeurtenissen in chronologische volgorde:

10 februari 2014

De man en de vrouw zouden op 10 februari het huis van de vrouw in Meppel zijn binnengedrongen. Het slachtoffer werd gekneveld, mishandeld en bedreigd en tegen haar wil meegenomen in haar auto.

11 februari 2014

Op de ochtend van 11 februari wordt de vrouw uit Meppel achtergelaten in een bos in de buurt van Lelystad.

18 februari 2014

De politie verdenkt de twee ook van een overval op een woning aan de Goorweg in Lage Mierde. De geknevelde bewoner en drie andere aanwezigen moesten daarbij onder bedreiging van een vuurwapen hun waardevolle spullen afgeven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

21 februari 2014
De politie maakt de namen bekend van het duo en geeft hun foto's vrij. Het gezochte duo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) wordt met naam en toenaam genoemd. Dat gebeurt niet heel vaak. De politie vertelt erbij dat de verdachte Van der Ploeg vuurwapengevaarlijk is. Publiek wordt aangeraden bij het aantreffen zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te bellen.

24 februari 2014

De twee worden ervan verdacht op een camping aan de Oude Buurserdijk in Enschede een man te hebben beschoten, die hen betrapte bij een inbraak in een caravan. Het slachtoffer wordt gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ergens in de middag wordt een gezin aan de Arendsweg in Enschede gegijzeld en uren later wordt de vader meegenomen in zijn auto. Deze man is rond 10 over half 9 in de Duitse plaats Ahaus vrijgelaten.

25 februari 2014

De Nederlandse en Duitse politie zoeken met man en macht naar het duo, dat spoorloos lijkt verdwenen.

Kaartje met de locaties van de gebeurtenissen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.