nieuws

Werkstraf geëist voor veroorzaken dood oud-voetballer Rohda Raalte

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Tegen een 55-jarige man uit Dinxperlo is een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 15 maanden geëist voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Diepenveen in april 2013. Bij het ongeluk kwam oud-Rohda Raalte speler Christian Zuidema om het leven. Hij was toen 29.
"Het verkeer neemt soms levens, een gevolg van onze steeds sneller wordende samenleving." Die woorden sprak de officier van justitie vandaag uit voor de rechtbank in Zwolle. Ze doelde met haar uitspraak op het feit dat niet duidelijk is waarom de verdachte plotseling met zijn auto op de verkeerde weghelft van de Raalterweg terechtkwam, waardoor het slachtoffer een frontale botsing niet meer kon voorkomen.
De verdachte was op weg naar zijn werk bij de KNVB in Zwolle. De man vertelde de rechters dat hij een kleine tien seconden kwijt is en plotseling schrok omdat hij stilstond. Mogelijk speelt een ernstige suikerziekte een rol, maar medische aanwijzingen voor een black-out of hypo ontbreken volgens de officier van justitie. De officier van justitie is van mening dat het de man wel kwalijk te nemen is dat hij het ongeval veroorzaakte.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.