nieuws

Derby County vraagt LSV Lonneker video McClaren niet te verspreiden

Steve McClaren
Steve McClaren
De Engelse voetbalclub Derby County heeft LSV Lonneker gevraagd de video, die dit weekend met Derby-trainer Steve McClaren is gemaakt, niet via internet te verspreiden. Een delegatie van de voetbalclub uit Lonneker was dit weekend in Derby om met McClaren een inspirerende video te maken, om daarmee jeugdspelers over de streep te trekken en bij de senioren te gaan voetballen.
LSV Lonneker kreeg na het bezoek een mailtje van Derby County waarin de Engelsen  vragen de video niet op internet te plaatsen. Derby County wil de medewerking graag low-key houden om te voorkomen dat de Engelse boulevardpers met het verhaal aan de haal gaat. Ook wil de club voorkomen dat er meer van dit soort verzoekjes van andere clubs komen.
LSV Lonneker zegt de vraag van Derby County te respecteren en zal de video niet op internet plaatsen. De delegatie is goed ontvangen en ook het maken van de video is goed verlopen, zegt een woordvoerder. De vraag van Derby veroorzaakt verder geen problemen voor de plannen van Lonneker, omdat de video sowieso voor intern gebruik was bedoeld.
Veel jeugdspelers kiezen er voor om niet bij de senioren te gaan voetballen zodra ze oud genoeg zijn, maar gaan liever stappen of op kamers. LSV Lonneker en ook andere voetbalclubs komen daardoor in de problemen, omdat er niet genoeg spelers zijn voor de seniorenelftallen. LSV Lonneker had daarom bedacht om een inspirerende video op te nemen met Steve McClaren. Dat de trainer inspirerend is, blijkt uit het kampioenschap van FC Twente in het seizoen 2009/2010/. McClaren liet voorafgaand aan de kampioenswedstrijd een inspirerende video zien en de Tukkers werden kampioen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.