nieuws

Stamgast Marga Bult over 'Calm after the storm'

"Ik vind het een heel mooie compositie, maar het wordt moeilijk om hiermee in de top-5 te komen. Het nummer heeft geen kloten". Dat zegt oud-Songfestivaldeelneemster Marga Bult over het lied waarmee Ilse de Lange en Waylon aan het komende Eurovisie Songfestival gaan meedoen. Ze is, net als heel veel anderen, sceptisch over de kansen van Nederland.
Ilse de Lange en Waylon doen in mei als The Common Linnets mee met het nummer 'Calm after the storm'. Gisteren werd het nummer gelanceerd en de reacties kwamen al snel. Veel kritiek, maar veel mensen vinden het ook mooi. Maar of het krachtig genoeg is om bij het Eurovisie Songfestival hoge ogen te gooien is maar de vraag.
"Lied kan ook juist opvallen"
"Ik mis een climax, ik mis dynamiek in het nummer", zegt Bult. "Ilse en Waylon zijn zulke mooie artiesten, Ilse kan zo mooi uithalen en Waylon heeft een mooi rauw randje in zijn stem. Maar dat blijkt niet uit het nummer". Aan de andere kant: 'Calm after the Storm' is wel een heel ander nummer dan de andere inzendingen. "Dat kan zeker een voordeel zijn, misschien valt het nu juist op". Of dat zo is moet begin mei blijken. Op 6, 8 en 10 mei vindt de 59ste editie van het Eurovisie Songfestival in de Deense hoofdstad Kopenhagen plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.