nieuws

Gezochte crimineel Enise Bircan komt uit Enschede

Het vuurwapengevaarlijke stel
Het vuurwapengevaarlijke stel
De vrouw die samen met Antonio Marcos van der Ploeg gezocht wordt voor onder meer een gijzeling komt uit Enschede. Enise Bircan zat daar op het Stedelijk Lyceum Zuid.
De politie zit Bircan en Van der Ploeg al een aantal dagen op de hielen. Ze worden gezocht voor een reeks geweldsincidenten. Ze zouden onder meer een eigenaar van een caravan in Enschede hebben neergeschoten en een gezin in Enschede gegijzeld hebben.

Jeugd-tbs Van der Ploeg

Van de partner van Bircan werd gisteren al duidelijk dat hij een bekende van de politie is. Hij werd in zijn jeugd veroordeeld tot jeugd-tbs maar ontsnapte aan zijn begeleider tijdens een proefverlof in Groningen. Het was de eerste keer dat hij het landelijke nieuws haalde. Enkele weken later pleegde hij een gewapende overval en kon hij worden aangehouden.
Volgens de NOS werd er in die tijd een onderzoek gedaan naar zijn persoonlijkheid. Conclusie van het onderzoek zou zijn dat er sprake is van ernstige gedragsproblematiek, ontstaan door verwaarlozing toen hij nog een baby was. Volgens de onderzoekers is de kans groot dat hij opnieuw een misdrijf begaat.

Stedelijk Lyceum Enschede

Over de Enschedese partner van Van der Ploeg is minder bekend. Enise Merve Bircan, zoals haar volledige naam is, heeft in ieder geval een geschiedenis in Enschede. Daar zat ze op het Stedelijk Lyceum Zuid.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.