nieuws

Foto Konijnenberg uit Den Ham mag geen personeel ontslaan

Foto Konijnenberg
Foto Konijnenberg
Foto Konijnenberg uit Den Ham mag geen personeel ontslaan. Het UWV heeft de ontslagaanvraag voor dertien personeelsleden geweigerd.
Het bedrijf kondigde de ontslagen begin januari aan. Door sterk terug lopende cameraverkopen moet er flink bezuinigd worden. Nu het UWV de ontslagaanvraag heeft geweigerd gaat het bedrijf volgens directeur Harold Konijnenberg op een andere manier bezuinigen. "Tijdelijke contracten worden niet verlengd en we hebben het personeel dat overblijft gevraagd om akkoord te gaan met arbeidstijdvermindering."

Met alternatief plan alsnog bezuinigen

Het personeel is gevraagd om tijdelijk tot twintig procent minder te werken. Het verlies in inkomen wordt gecompenseerd vanuit de WW. Voor het alternatieve plan is volgens directeur Harold Konijnenberg geen toestemming van het UWV nodig. Konijnenberg "baalt" er wel flink van dat zijn oorspronkelijke bezuinigingsplan niet is goedgekeurd.
Naast de arbeidstijdvermindering en de tijdelijke contracten die niet meer worden verlengd zijn er ook een aantal mensen die vrijwillig weg gaan. Bij Foto Konijnenberg werken 44 mensen. Het bedrijf heeft een vestigingen in Den Ham en in het Belgische Turnhout en een grote webshop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.