nieuws

Levensgevaarlijk stel in december nog aangehouden

Het vuurwapengevaarlijke stel
Het vuurwapengevaarlijke stel
Het gevaarlijke stel Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) is eind vorig jaar nog opgepakt door de politie. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
In de nacht van 19 op 20 december werd het tweetal in de stad Groningen aangehouden. Ze gingen er vandoor toen ze bij het dorp Aduard op een politiecontrole stuitte. Na een achtervolging in de wijk Beijum ramden ze op een andere auto en gingen er te voet vandoor. De politie wist ze snel te pakken te krijgen. Het duo werd al vrij snel na de aanhouding op last van het Openbaar Ministerie weer vrijgelaten. Ze hoefden geen straf uit te zitten.

Politie zoekt nog steeds

De politie houdt nog altijd een klopjacht op het gevaarlijke stel. Ze worden verdacht van verschillende ernstige misdrijven zoals overvallen, gijzelingen en mishandelingen. Maandag hebben ze een gezin uit Enschede gegijzeld en een man neergeschoten op een camping in Enschede. Gisteravond hield de politie nog een grote zoekactie in Gronau, maar dat leverde niets op. Naar aanleiding van nieuwe tips zocht de politie de hele nacht in de provincie Groningen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.