nieuws

Politie Noord-Nederland neemt verder onderzoek naar crimineel duo op zich

Politie
Politie
De regionale eenheid Noord-Nederland neemt het verder onderzoek op zich naar het criminele duo dat vandaag werd aangehouden in Schwerte in Duitsland. Dat vertelde politiechef Patricia Zorko van de landelijke eenheid woensdagavond in het programma RTL Late Night.
Ze vertelde hoe de landelijke eenheid de afgelopen tijd de zoektocht naar het criminele stel heeft gecoördineerd. De afgelopen dagen waren daar maar liefst 150 personen mee bezig. Maar volgens haar gaat het in totaal om honderden politiemensen in heel Nederland en ook in Duitsland die betrokken waren bij de zoektocht naar de twee.

Inschakelen publiek

Cruciaal bij het vinden van de 25-jarige Antonio Marcos en de 19-jarige Enise Merve was het inschakelen van het publiek. Dat is uiteindelijk ook waardoor het stel kon worden gepakt in Duitsland, vertelde Zorko. Volgens haar komt zo'n zaak in Nederland zelden voor en was het vooral zorgelijk dat het paar steeds gewelddadiger werd.
Ze worden verdacht van inbraken, gijzelingen en bedreigen en verwonden van slachtoffers in onder meer Meppel, Lage Mierde en Enschede. In Enschede schoten ze onder meer een campinggast neer. Omdat hun eerste misdrijf in de regio Noord-Nederland was, doet die eenheid het verdere onderzoek. Er wordt onder meer onderzocht of ze nog meer misdrijven hebben gepleegd.

Naar Nederland

Het stel werd woensdagmiddag opgepakt in Schwerte na een tip en zitten nu vast in Unna. De verwachting is dat ze worden uitgeleverd naar Nederland, maar of en wanneer dat gebeurt is nog niet duidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.